Rondtoer door Lima

9 juni 2026 - Lima, Peru

Vannacht redelijk geslapen maar moesten om 6 uur alweer het bed uit om te ontbijten want om 8 uur begon de toer door Lima. Lima is een stad met 11 miljoen inwoners en is gesticht door Spanjaarden. Het is een mengelmoes van allerlei culturen want er wonen mensen uit Spanje, Afrika, China en Japan. Dit merk je o.a. aan de eeuwenoude tradities maar ook aan de gastronomie die een mengeling is van al deze culturen.

Zijn met de bus naar het oude centrum van Lima gereden en zijn uitgestapt op de Oude Markt. Daar hebben we eerst onze euro's omgezet in de Peruaanse Sol waarbij een euro ongeveer 4 Sol is. Daarna begonnen aan de stadswandeling. Het was heerlijk rustig want het was zondag en er waren presidentsverkiezingen. Die verkiezingen hadden ook tot gevolg dat de hele stad was "drooggelegd" er mocht nergens alcohol worden geschonken of verkocht.

Lima is geen heel spectaculaire stad. Het heeft wel een aantal mooie oude gebouwen en leuke markten maar het is niet helemaal mijn "ding" want ik ben toch al geen liefhebber van grote steden maar.........al met al heb ik mij toch wel vermaakt. Aan het einde van de toer zijn we nog met een tuktuk naar de kust "gereden". Hoewel rijden........het was eerder een  een wedstrijd wie de gevaarlijkste toeren kon uithalen maar wel een leuke belevenis

's Avonds zijn we uit wezen eten met de hele groep op een terras en lagen we om 10.00 uur op bed want de volgende ochtend moeten wij om 5.15 uur alweer vertrekken naar Paracas

1. Ineke:
    9 juni 2026
    Lijkt wel wat op de reis door Vietnam! Steeds vroeg op! Veel plezier!
  2. Toon en Erna:
    Jeetje, dat waren 2 dagen achter elkaar erg vroeg opstaan zeg. 🙈
    Altijd leuk een ritje met een tuktuk. Wel veilig uiteraard. Gelukkig hadden jullie engeltjes op jullie schouders.😉 Nu het binnenland in.
  3. Willem Hoogerbeets:
    9 juni 2026
    Nee hoor, eerst nog een paar dagen langs de kust naar Areguipa en vandaar gaan we de Andes in.